József Attilás sikerek az Illyés Gimnázium német nyelvi versenyén

Az Illyés Gyula Gimnázium német nyelvi versenyt hirdetett az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulóinak a csokoládé témakörében. A versenyen két fős csapatok vettek részt, a megmérettetés két fordulós volt. Az első részben egy feladatlapot töltöttek ki a csokoládé gyártásáról, történetéről, majd utána bemutatták az előzetesen elkészített feladatukat.

A 12 csapat közül a József Attila Általános Iskolát 5 csapat képviselte. Minden csapat kapott előzetesen egy-egy csokoládémárkát, amit különféle technikákkal mutattak be. Így voltak Power Point-os bemutatók, rövid jelenetek is.

Iskolánk remekül szerepelt, mivel a László Edina-Pallos Marcell páros második, a Vető Bence-Gáti Kornél páros pedig a harmadik helyezést érte el. Ők a 8. b osztály tanulói, felkészítőjük Glaubné Nagy Ildikó. Témájuk a Milka, illetve Ritter Sport csokoládék bemutatása volt, amit mindkét csapat Power Point technikával oldott meg.

A 7. c-sek is szépen szerepeltek: A Géring Zsanett-Pap Dóra (Lindt) az ötödik, Keszei Viktória-Szüle Emese (Manner) a hetedik helyet szerezte meg. Felkészítő tanáruk: Géringné Pápay Ágnes. A 7. b-sek csapata (Regál Richárd-Weber Márton ) is sokat dolgozott az előzetes feladatukon – Kinder csokoládé – felkészítőjükkel Rusvai Péternével.

milka_verseny_2013